Min födelsedag och nära ögat

Igår var det min födelsedag och jag fyllde 33 år. Jag hade tänkt genomföra ett ”ett foto i timmen” -inlägg, och var på god väg när det på eftermiddagen hände något som förändrade allting. Vi tar det från början, häng med.

8:30

Vaknade av att Janis väckarklocka ringde och han steg upp för att koka kaffe. Jag låg kvar i sängen en stund och vaknade långsamt med två hundar som låg tätt intill. Jag fick många gratulationer redan från morgonen och två presenter – en från flickorna och en från Janis mamma, styvpappa och syster.

9:30

Jani hade stuckit iväg på jobb och jag dukade fram en födelsedagsfrukost till mig själv – det var jag värd. Blev croissant med avokado, flingor, appelsinjuice, chai latte, och det som var kvar av gårdagens lösgodis. Hade tänkt göra äggröra också, men det glömde jag.

10:00

Efter frukosten var det dags för paketöppning. Fick en Lindt julkalender av flickorna och en Iittala skål av Janis familj.

10:59

Hämtade posten och fick ett födelsedagskort ända från England ❤

12:45

Framme i Ekenäs för ännu en födelsedagspresent – min mamma gav nämligen ett frissabesök till mig i födelsedagsgåva! Välbehövligt då jag inte gjort något med håret sen Maj 2019… (!).

13:10

Blev klar på rekordtid eftersom jag bara hade bokat tid för toppning. Försöker låta min egen färg växa ut, så behövde inte färg heller. Lät min frisör kapa av så mycket det behövdes, dv.s allt som var risigt, torrt och dåligt och är mycket nöjd med slutresultatet! 🙂

13:40

Höll jag på att köra hem från Ekenäs. Jag körde efter tre andra bilar, och vi höll alla säkert avstånd. På en rak sträcka låter jag blicken vandra åt vänster några sekunder. När en långtradare kommer emot och är brevid mig vänder jag blicken rakt fram och ser… en bil, brevid långtradaren, på väg MOT mig.

Nu gick tiden i slowmotion och under bara några enstaka sekunder hände detta; Ser plötsligt den här bilen vara rakt framför mig, inser att den är på samma körfil på väg MOT mig, tvärbromsar med höger fot, trycker tuten i botten med höger hand och styr kraftigt åt höger med vänster hand (jag vet att man egentligen ska hålla båda händerna på ratten när man tvärbromsar, men det här var tydligen min första reaktion) och tack vare något som känns som ett mirakel hinner den andra bilen bromsa och svänga tillbaka in på sin egen fil, medan jag tvärbromsar tills bilen nästan står stilla. Allt inom bara några sekunder.

Sen, lika fort som det hände är allting förbi. Hinner inte ens tvärbromsa tills bilen stannar helt och hållet. Jag hade tappat andan, hade hjärtat i halsgropen och kunde inte riktigt fatta vad som hänt. Den andra bilen fortsatte, så jag fortsatte också bara att köra. Sen slog det mig hur illa det kunde ha gått. Den motkommande bilen var så, SÅ nära, att jag inte riktigt fattar hur den hade tid att svänga bort.

Resten av eftermiddagen gick åt i någon slags misstro, hände det verkligen? HUR hände det? Ännu när jag berättade historien för Jani när han kom hem på kvällen så slog hjärtat som en galning, ännu var kroppen i något slags alerttillstånd. Det var nära ögat, men som tur gick det bra.

Så det var vad som hände på min födelsedag. Resten av dagen hängde jag hemma, och på kvällen åt vi middag med Jani, jag fick en bukett med rosor, och så kollade vi på vår nya favoritserie Chef’s Table.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: