Lillajul och första advent

Det snöar ute som bäst och jag har varit igång sen kl.7. Hade det bästa och mysigaste veckoslutet på länge, kommer leva länge på detta veckoslut. Jag gjorde massor, ändå är jag mer utvilad än på länge. Jani hade ledigt veckoslut och jag fick maximalt med julmys.

På fredag blev det storstädning som sagt, ville ju ha det rent inför julpyntet. På lördagmorgon var det sedan dags att börja. Jag steg upp riktigt tidigt, knäppte på de allra första jullåtarna för i år och grävde fram lådorna med juldekorationer. Julstrumporna var de första att åka fram, och de fick hänga på sin vanliga plats vid brasan. Tog fram de nya LED-adventljusen som är nya för i år (livet med hundar…). Hängde julstjärnor i fönstret, la fram lite juldekorationer och böt ut överkastet på stolen och dynvar på kuddarna i soffan. Ljusstakarna fick åka fram i fönstren, jag la lillajulsgåvorna i julstrumporna och när Jani vaknade blev det en tur till butiken innan vi hängde upp vår nya julbelysning ute. Hittade en perfekt lillajulsgran i vår egen skog att ställa vid vår ytterdörr och allt var så fint och mysigt!

På eftermiddagen var det fri lek och jag tog mig till stallet en sväng, innan det på kvällen blev glögg och osttalrik.

På söndag, första advent, var det dags att njuta av allt vi gjort dagen innan. Den nya julbelysningen ute var fantastisk, första LED-adventsljuset tändes och jag knäppte på den första julfilmen för i år. Sedan lyssnade vi på nya julmusik-album som släppts på Spotify redan i November men som det inte ”kännts rätt” att lyssna på förrän nu. Vi öppnade paketen i julstrumporna och bara var, vilade, hade det skönt och mysigt, och planerade årets pepparkakshus som vi ska ta oss an nästa veckoslut på andra advent.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: