Julafton

Julen är förbi för denna gång. I år hade jag mycket mer julkänsla än på många år. Trots att det varit ett skitår på många sätt och vis, är det också i år som jag kännt mig bättre än någonsin sen jag diagnostiserades med panikångest år 2016. I år är första hela året utan medicin, och jag känner mig mer som mig själv. I år orkade jag fira jul, pynta, se framemot, planera – något som hade dränerat hela mig på energi några år sedan.

Det var en ljuvlig jul med endast två saker som drog ner på helheltspoängen 1) Min syster med familj kunde inte fira med oss i år 2) Vi hade ingen snö.

Vi tjuvstartade julfirandet den 23e, då Jani hade fått en julmatkasse från jobbet. Vi båda jobbade fortfarande den dagen, men när vi kunde logga ut och var klara för dagen blev det jul-deluxe med julmat, glögg och ostar.

På julaftonsmorgon sov jag till 9 och vaknade av att hundarna började röra på sig. En timme senare var jag redan i stallet för att se till Runo för julen. Vi hade bestämt att min kompis skulle komma och rida Runo, så jag fick en ledig dag från det – skönt ibland. Runo fick sina julklappar och en massa godsaker och så önskade jag honom en god jul.

När jag kom hem gick jag på en promenad med hundarna så de skulle vara nöjda och klara sig ensamma några timmar senare på dagen.

När vi kom hem från promenade hade jag egentligen planerat in en julfilm, men det fanns ändå en hel del att göra så jag ordnade och städade upp lite, packade ner julklapparna som jag paketerat in kvällen innan och så var det dags för mig att göra mig i ordning. Jag hade ju i år unnat mig själv Niveas julkalender, och det smarta med det, som jag insåg först på julafton var att jag nu hade en komplett hudvårdsserie lagom till jul! Så jag tvättade håret, scrubbade hela mig och hade minispa med ansiktsmask, djuprengörande och återfuktande och hela faderullan. Kan ärligt säga att min hud aldrig varit så fin som den var på julen, är det så här frisk hud ser ut?, tänkte jag för mig själv när jag sedan sminkade mig för kvällen.

Jag visste att julbordet skulle vara utomordentligt även i år, så jag satsade på mjuka töjbara kläder, haha. Hade svarta tjocka strumpbyxor och min favorit tröjklänning i juligt motiv. En jultröja alltså, men i klänningsformat. Blev även superglad över att Jani äntligen klädde sig i jultröjan som jag köpt åt honom för ca 5 år sedan för första gången. Uppklädda och hungriga körde vi med julklapparna i bakluckan till min bror som bor några hundra meter bort. Där träffade vi julglada människor, och satte oss ivrigt och väntade på julgubben, som i år skulle komma innan middagen.

Snälla hade vi alla varit, för vi fick varsin julklapp innan julgubben var tvungen att skynda vidare. Julgubben lämnade många julklappssäckar för oss att öppna senare, men först var det tur för julmiddag.

SOM JAG VÄNTAT PÅ JULMATEN! Och i år var alltig extragott av någon anledning. Vi mmm:ade och oj:ade turvist och kunde inte riktigt förstå hur allting kunde vara så gott. Prick allting var gott! Och vinet – supergott. Drack tre glas vin på rekordtid och blev nästan lite tipsy där medan vi åt.

I år lyckades jag undvika att äta mig alltför mätt, som tur, men efter maten var det en kort paus och sedan det som alla barn väntar på – julklappsutdelning. Jag fick så många fina julklappar i år, blev så innerligt glad för varenda en av dem. Ändå är det ju minst lika roligt att se minerna på folk som öppnar julklappar man köpt till dem. När min brorson öppnade sin första present och blev så glad att han hoppade bomb ner i min pappas famn och kramade sönder honom blev jag riktigt tårögd.

Vi hann ännu dricka kaffe och äta en massa godsaker och njuta av sällskapet innan det var dags att tacka för oss.

Vi körde hem och fortsatte fira jul hemma med hundarna, de var så ivriga över sina julklappar så de lekte på med dem medan vi kollade på julklassikern Ensam Hemma 2 och åt av all julgodis vi fått i julklapp.

En julafton med noll stress, bara roliga saker, bra sällskap och bästa maten på jorden. Tack för en fin jul ❤

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: