Nyår

2020 slutade på bästa möjliga sätt, med traditionsenlig nyårsfest hos oss. Vi brukar alltid ha våra familjer här hos oss på nyår, och eftersom vi alla varit symptomfria fick alla som ville komma och fira med oss.

På morgonen passade jag på att gå och rida i god tid innan fyrverkierna satte igång, man vet aldrig när någon idiot skjuter raketer redan på dagen. Resten av dagen förberedde vi för gästerna här hemma. Städade, fixade och ordnade.

När gästerna hade kommit förberedde vi en buffé med pizza, nachos med guacamole, sallader med mera. Och så var det äntligen dags att ÄTA.

Efter maten var det fri lek, och vi spelade spel, pratade och lät maten smälta. För att inte riskera hunger var det snart dags för efterrätt och kaffe. Flickorna lagade sin traditionella pavlova och kan inte komma på något som är godare?

Tiden mellan middagen och midnatt flög förbi och plötsligt fick de andra bråttom ut för att hinna se på raketerna och själv tända några små fyrverkerier. 23:59 tror jag de sista gick ut, medan jag blev inne med hundarna. Ifjol stängde jag in mig själv med hundarna i sovrummet, men i år bestämde jag mig för att pröva ha det så normalt som möjligt, så jag bara satte mig på soffan, la TV:n på högsta volym och bara kollade på ett avsnitt av en gammal serie och uppmärksammade inte Tesla när hon gnydde. Bentley kom genast bredvid mig och var lugn hela tiden, tittade på mig när det smällde för att kolla om allt var okej. Tesla var orolig, men lugnare än ifjol. I år fick hon alltså själv välja var hon ville vara, och hon sprang mellan köksfönstret (där hon såg dom andra) och soffan där jag och Bentley satte. När det smällde som värst kom hon sitta bredvid mig, skakade och la svansen mellan benen, men var lugnare än ifjol som sagt. Som tur bor vi ute på landet, så smällarna var över på 10-15 minuter och när de andra kom in var hundarna sig själva igen. Så vi kom nog väldigt lindrigt undan.

Inte långt efter midnatt åkte alla våra gäster hem nästan samtidigt. Janis familj brukar sova hos oss, men i år åkte de hem, mest pga att Janis syster är gravid (❤️) och har så sjukt i ryggen.

Vi halvkollade på en film medan hundarna däckade, och så gick vi och la oss 01:30. Så går det när man blir äldre, orkar inte festa hela natten utan uppskattar att gå och lägga sig istället. Tyckte det var roligt när Jani sa nästa dag att vi hade gått och lagt oss sent 😂 01:30 räknas väl som sent nuförtiden, tur att vi är likadana ❤️

Här en lugn stund innan gästerna kom.
Bordet dukat.
Snacksen framme.
Efter kaffet var det glada miner runt bordet.
Den kända pavlovan flickorna lagade oss. Smakar sommar.
En snabb selfie innan vi satte ner oss för middag. Hade denna svarta topp, en vit tröja jag haft i en evighet, min mest använda svarta kjol och så tjocka svarta strumpbyxor.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: