Sovmorgon, städryck och snö som faller från taket

Första dagen på sista veckan av första månaden på detta år. Veckoslutet sprang förbi, och jag hade behövt några extradagar ledigt känner jag. Ställde i alla fall om väckarklockan från 8 till 9, och unnade mig sovmorgon denna måndag. Lyx att kunna göra så.

Det enda jag gjorde på veckoslutet var att ändlöst scrolla instagram, rida fre, lö & sö, och så var vi bjudna på kaffe hos mamma och pappa på söndagen. Eller jo, fick ett städryck också och körde iväg med en bil full av återvinningsgrejer, flyttade på metall- och glas-sorteringen hemma hos oss, städade två skåp i köket och planerar nu att slänga (återvinna) sådant som ligger i skåpen men som inte använts på alla de sju år vi bott här. Och så tvättade jag kläder. Så kanske fick något vettigt gjort ändå. Är det våren som är på väg när jag får lust att göra om här hemma?

Jag brukar skriva upp saker jag skulle vilja ändra här hemma i minnet, men ärligt talat är det inget akut vi ”måste” göra, vi har det väldigt bra. Men nya skåp i badrummet och ny bäddsoffa i gästrummet är sådant jag kollat upp på sistone. Men vi har inte bråttom, så än så länge får det vänta.

Det har varit plusgrader de senaste dagarna och allting är äckligt vått. Snön har fallit från taket, och det för så sjukt högt ljud att jag varje gång tror att taket ska ramla in och att världsslutet är här. Det var så mycket snö som föll från taket att hundkojan på bakgården blev intäckt. Tur så var hundarna inne med mig, och de använder inte hudkojan annars heller – men nu står den där täckt av snö, och hundarna går omkring på taket av hundkojan istället.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: