10 saker jag gillar som börjar på K

1. Karis. Egentligen har jag väl lite av en hat-kärlek för Karis. Är uppvuxen här, och svor att jag aldrig skulle bosätta mig här igen efter att jag flyttade bort som 18 åring för att studera, men här är jag. För det är det här som är hem för mig.

2. Kartor. Kan sitta och studera kartor i timtal. Det har alltid varit så. Kommer ihåg när vi på geografitimmarna i högstadiet satt längst bak i klassrummet med min kompis Ida, och bläddrade i kartböcker i stället för att följa med på timmen. Vi satt och planerade alla ställen vi skulle besöka, tänkte på framtiden. Har en jättekarta i gästrummet här hemma, där jag har märkt ut alla ställen jag besökt hittils.

3. Kärlek. Det är det närmaste jag kommit till meningen med livet faktiskt.

4. Kreativitet. Gillar att vara kreativ när det kommer till bild, text och andra visuella grejer. När vågen av kreativitet väller över mig kan jag vaka till sent på natten och fnula med någon sak, bild eller text – och det gör mig glad.

5. ”Kaffe”. Jag dricker inte kaffe (smakar illa), men jag gillar att ”gå på kaffe”, ta ”kaffepaus”, bli bjuden ”på kaffe”. Dvs. gillar jag att sätta mig ner med någon bra person, dricka/äta något gott och bara prata på, ventilera lite.

6. Kvinnor. Kan inte låta bli att tänka på hur världen skulle se ut om kvinnor styrde och bestämde om allting? Är så himla stolt över de starka Finländska kvinnorna i regeringen, som visar flickor i alla åldrar att kvinnor visst kan leda, och göra vad som helst. Har också så starka kvinnor i mitt liv som alltid inspirerar. Who run the world? Girls.

7. Känslor. Jag har blivit mer känslosam när jag blivit äldre. Märkte en tydlig skillnad när jag fyllde 26 år. Av någon anledning blev jag känsligare då? Eller kanske vågade jag bara börja visa mina känslor tydligare än innan? När förändringen skedde skämdes jag för att jag kunde börja gråta när och var som helst, men nuförtiden gråter jag ofta. Gråter alltid när jag ser filmer som är hemska/vackra/romantiska. Fäller en tår när jag läser hemska nyheter. Bölar av glädje när jag ser gulliga videon på djur som räddas och får nya hem/liv. Får glädjetårar i ögonen när jag ser min familj/mina vänner vara lyckliga. Skäms inte längre över det, det är vad det är. Och det är ju härligt att leva så det känns.

8. Koh Lanta. Det gjorde så himla gott för mig att bo på Koh Lanta vintern 2012-2013. Jobbade ju som guide då, och vi var två guider stationerade på Koh Lanta. Jobbade mycket, men var också ensam mycket. Bestämde mig ändå för att inte låta det hindra mig, och åkte på många små upptäcktsfärder ensam. Flög till Kuala Lumpur, tog en båt till Koh Kradan, övernattade i en egen beach bungalow, simmade med hajar. Lärde mig mycket om mig själv, blev stark i mig själv. Plus en vinter i paradiset är ju inte så dåligt?

9. Kvällar. Varma sommarkvällar på någon uteservering, med bara ben och kall dryck. Eller kalla, stjärnklara vinterkvällar under filten på soffan med tända ljus och brasa. Eller utomlands när den stekheta dagen övergår i ljummen kväll, man söker sig till någon restaurang medan solen går ner och äter någon lokal delikatess. Är nog mera en kvällsperson, och kan riktigt leva mig in i alla tre scenarion, vad mysigt!

10. Köpenhamn. Eftersom företaget jag jobbar på har huvudkontor i Köpenhamn, har det blivit så att jag besökt Köpenhamn med jämna mellanrum. Och jag älskar den staden! En Europeisk huvudstad och småstad i ett. Massor att se och göra, människorna är ljuvliga och det är en så mysig stad. Har så många bra minnen från Köpenhamn, som när vi cyklade runt med min kollega en sommarkväll efter några öl, i jakt på flere. Eller som när vi firade min födelsedag med Jani, ramlade in på någon underground studentbar och var så kära ❤ Eller Airbnb lägenheten i Frederiksberg vi hyrde med Jani en annan gång, så fint, så danskt! I ett annat liv hade jag lätt kunnat bo där.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: