Vaccin ett av två

Så var den fruktade dagen här. Dags för första dosen av Covid vaccinet. Vet inte om det framkommit på bloggen tidigare, men har en irrationell fobi för nålar. Vet inte när det hela började, men gissningsvis Hepatit A och B vaccinet jag tog för femton år sedan, minns inget annat än att det gjorde ont. Sen har jag jobbat på nålskräcken lite, och jag började t.ex. donera blod, och blodprover har jag nästan vant mig vid. Men så opererade jag bort en visdomstand ett, två år sedan, och den bedövningssprutan ärrade mig för livet. Det var en så äcklig upplevelse att min nålfobi blev upphöjt i tusen.

Dagens vaccin gick ändå någorlunda bra, eller ja, jag har haft stark ångest för den här dagen och gråtit varje gång jag tänkt på det men på plats gick det bra. Jag grät förstås, men kvinnan som injicerade mig var så härligt lugn och snäll. Och så var det över på bara några sekunder. Första dosen avklarad, nästa i mitten av Augusti under min sista semestervecka.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: