10 saker jag gillar som börjar på L

1. Listor. I vissa sammanhang är jag nästan besatt av listor. Behöver listor. Älskar listor. Det hämtar struktur, ordning och reda, vilket jag gillar. Plus kul att fylla i och skapa olika listor. Har en bucket list, packningslistor när jag ska åka iväg någonstans, listor över saker att se och göra, en matlista på telefonen för veckohandling, en lista av saker att ta i tu med här hemma, otaliga spellistor på Spotify. Listor är också bra när man är lite glömsk, som jag är.

2. Lefkas. Den drömmiga lilla Grekiska ön jag bodde på 2012. Turkosa hav, härliga människor och tusentals goda minnen. Tror egentligen att jag aldrig kommer klara av att åka tillbaka, för en ny resa kan aldrig leva upp till min bästa sommar någonsin. Var på en veckas semester 2013 men efter det har jag inte varit tillbaka till världens bästa Grekiska ö. Kanske jag flyttar hit när jag blir pensionär?

3. Latinsk musik. Min musiksmak går i perioder och just nu är det latinsk musik som gäller.

4. Lådor. Tydligen är ordning och reda och struktur ryggraden i mitt liv, för förutom listor älskar jag lådor. Det låter knäppt jag vet, men den som känner mig vet att jag blir ivrig när jag får gå igenom avdelningarna för förvaring på Ikea och Jysk. Bästa avdelningen ju? Mår bäst när saker är i egna lådor.

5. Lösgodis. Överlägset min favorit på godisdagen. Då får man blanda ihop sin bästa mix av choklad, salmiak, sura godisar och fruktsmaker. Här får ni en lista inuti en lista (sa ju att jag gillar listor); Mina top tre finska lösgodisar; 1. Susu pala (Crispy bite) 2. Salmiak skallar (Saltskalle) 3. Sura hallonstångar (Strawberry Rocketz)

6. Lappland. En av de bästa barndomsminnen jag har var våra årliga skidsemestrar till Lappland. Har varit till Luosto två gånger, Ylläs två gånger, Ruka två eller tre gånger, och Levi en gång med skolan. Lappland på vintern är drömmigt. Hoppas kunna ta flickorna på en skidsemester till Lappland någon gång.

7. Landsbygden. Born and raised på landsbygden är det något jag håller kärt. Stadsliv i all ära, men nog är landsbygden en gnutta finare, tryggare, snällare. Förstår väl stadsbor som rymmer ut till landsbygden på helgerna. Även utomlands, ser man det riktiga lokala livet först när man kommer utanför städerna. Mvh. Landsbygdsromantikern ❤

8. Ledighet. Den som kommit på betald ledighet är ett geni. Är en sån som går 100% in i jobbet när jag jobbar, så behöver ledighet som balans.

9. Lönedagen, bästa dagen? 😉

10. Läsning. Önskar jag hade mer tid att läsa för jag älskar böcker, men det är något jag inte klarar av att prioritera just nu. Mellan jobb, stall och hästar, hundar, äktenskap och vardag får jag helt enkelt inte tid för det. Min bokhylla dignar snart av alla böcker som väntar på att bli lästa och först var jag ganska stressad över det hela, men nu har jag insett att det bara är en hektisk period i livet just nu. Tänk sen när jag är gammal, då ska jag inte göra annat än resa och läsa.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: